ONZE BOERDERIJ

Er is de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie op het bedrijf.

Onze boerderij is een familiebedrijf.  In het jaar 2000 zijn we gestart met melkgeiten. De boerderij is door de jaren heen gegroeid tot een moderne melkgeitenhouderij.. Momenteel hebben we ongeveer 1650 melkgeiten en 500 lammeren.

Onze geiten liggen in stro, ze genieten ervan om lekker tegen elkaar aan te hangen en hun voedsel te herkauwen. Iedere morgen krijgen ze een verse laag heerlijk schoon stro in de stal geblazen, waardoor het schoon blijft en hierdoor ruik je de geiten ook nauwelijks.

 

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Er is een nieuwe melkstal gebouwd met een carrousel, dit is een draaiend plateau waar de geiten zelf opstappen, vervolgens hangt de melker het melkstel er onder, aan het eind van het rondje zijn de meeste geiten klaar met melken, en kunnen ze weer afstappen en lekker terug de stal in. We melken 2x per dag en natuurlijk 7 dagen per week.

Als u op onze camping overnacht is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen tijdens het melken.

Bij mooi weer is een deel van de melkstal open waardoor je perfect kan zien wat er allemaal gebeurd. En er is altijd wel iemand aanwezig die wat vragen kan beantwoorden of een en ander toe kan lichten.

 

Verder hebben we de stal vergroot waardoor nu al onze geiten op 1 adres verblijven, en dat vinden we erg prettig. Zo kunnen we zelf alles goed in de gaten houden en alle dieren zo goed mogelijk verzorgen.

 

Zou u graag meer willen weten over onze boerderij? Dan is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie op het bedrijf.

 

Groeten familie Roekevisch