Museum buurtspoorweg

Stap het stationsgebouw in Haaksbergen binnen en u ervaart gelijk de sfeer van weleer. Hier koopt u uw treinkaartje en maakt u in de wachtkamer kennis met de reizigers van vroeger. Op en rond het station is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de werkplaats en de goederenloods. Heeft u vragen over de werking van een ketel van de stoomlocomotief of wil uw kind zelf een emmer met kolen volscheppen? Vraag het aan de depotassistent. In de goederenloods kunt u terecht voor koffie, thee, gebak en fris. En in ons museumwinkeltje kunt u terecht voor leuke souvenirs.

Waarom Museum Buurtspoorweg?

  • Een echt eersteklas dagje uit!
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9,2 (via Google)
  • Gratis fietsenvervoer (eigen risico)
  • Parkeren te Haaksbergen en Boekelo is gratis

Voor kinderen van alle leeftijden is er veel (zelf) te doen
Een rit met zo’n oude stoomtrein is een echte belevenis. Kinderen kunnen voorin de trein kijken hoe die oude locomotief zijn werk doet. En als de conducteur langskomt vindt hij het vast goed dat de kinderen zelf hun kaartje knippen. Ook in de rest van het museum is genoeg te beleven en te doen. In de 18-luiker – een historische wagon -
 kunnen de kinderen op een interactieve manier alles leren over het treinvervoer van vroeger. En in Boekelo hebben we voor de allerkleinsten een reuze stoomloc-springkussen opgeblazen waarop ze zich naar hartelust kunnen uitleven.

Kijk voor meer informatie op: www.museumbuurtspoorweg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *